"about me" contest by aisyah


Make sure korang tekan banner yang kreatif atas ni :)
Hello semua ! Excited ni nak join contest. Tak pernah lagi join contest yang seumpama dengan ni. In this contest, kita perlu menceritakan tentang diri kita sendiri. I LOVEE contest ni sebab pengangan hidup saya adalah 'Be yourself, love yourself' So, jom dengar serba sedikit tentang saya yang bernama Joel Leslie Anyie.

First of all, saya berumur 14 tahun, form 2. Next year having my PMR. Harap-harap dapat achieve my goal which is 7As ! Bersekolah di Kolej Tun Datu Tuanku Hj. Bujang.

potpetpotpet sikit tentang diri saya ..

a) tidak berapa suka bergambar. So, kalau ambil gambar, kebanyakkannya candid.

Yea, ni perkara yang betul. Saya bukan budak yang fotogenik dan memang akan lari dari kamera. Saya cuma akan bergambar apabila group photo dengan kawan-kawan, keluarga, dll. Kalau gambar individu, saya #larikkk. Saya juga seorang yang tak suka self photography sebab 100% pasti gmbr tak cool.

Kenapa awak macam itu, oh kawanku Nick,
Rupa awak tu macam sentiasa nak #larikk,
Diriku ini seorang yang sangat tak fotogenik,
Tiada bnyk gambar yang nice dan menarik.

beberapa gambar candid saya yang bermuka tidak boleh blahh ->





b) Seorang yang tersangat-sangatlah malu. Tak berapa bergaul dengan seniors.


Seperti dinyatakan di dalam status saya di Facebook,


'I'm shy when I'm with my seniors. I become weird and speechless every time a senior talks to me. So, dear seniors, if I don't really talk to you at school, it doesn't mean I don't talk to seniors or I only talk to my peers. NO. It just simply means I'm shy. Sorry :/'

Bak kata senior, saya ni shy shy cat (malu-malu kucing). Sangat-sangat pemalu when it comes to talking to someone especially yang older than saya. Nama saja debater, tapi pemalu ._.  Saya bukannya seorang yang sombong. Saya seriously nak berkawan dengan SEMUA orang tak kira umur, agama, bangsa, darjat, dll. Cuma kalau nak bercakap, saya jadi .... speechless. Saya yakin saya dapat improve self confidence saya. Saya akan CUBA bergaul dengan seniors dengan lebih kerap. Saya sangat berani bila bercakap tapi pemalu kalau bercakap FACE TO FACE.


Sayangku janganlah kau mati,
Jangan tinggalkan diriku ini,
Wahai seniorku yang dihormati,
Maafkan daku yang pemalu ini.

c) kuat sangat makan. seriously.

Ngap ini, ngap itu. Semuanya masuk dalam mulut. Memang penggemar makanan. I laff food.  Food is my best friend. hehehe. 

fav. food : Salad chicken rice with extra chicken. hehehee.
fav. of all fav. : Double GCB !



*tngk muka saya tu. malu sebenarnya ._.

*eee, muka saya terok --'  

Kenapa dengan awak, kawanku?
Peliknya rupa awak punya kuku,
MAKANAN adalah kawan baikku,
Sentiasa terkandung dalam badanku.

d) anak yatim. Bukan anak yatim piatu.

Yea, ini perkara sebenar. Saya memang anak yatim. Bukan anak yatim piatu. I still got my beloved dad :) Mummy saya telah meninggal pada 5 Februari 2009. To know more, ce tekan SINI. I miss my mummy so much. She's my best-est friend of all. Tak dapat nak eloborate dekat topik ni. Takut tersedu nanti :/


Sakitnya mata saya,
Terkena sharp thing,
Saya rindu mak saya,
She's my everything.

e) blogger & facebooker yang tegar.

true true true ! Tak sah hari saya tanpa Blog & Facebook. Biasanya lepas sekolah, terus on internet. My hobby ! hehehe. 

Kaka, kaki, kako, kake kaku,
papi, papo, pape, papu,papa, 
Internet, kawan baik diriku,
Everyday mesti berjumpa !

Extra! Gambar cuteku masa kecil. hehehee.



itulah serba sedikit tentang diri saya. 
Hopefully entry ini dikira kreatif (sebab ada pantun. kreatif tak?) 
+ kemas (sebab letak gambar elok-elok)

nak menang sebab hadiah tu nak bagi kakak kesayanganku ! :)


May your home be graced with
warmth and happiness during Hari Raya ! :)


4 comments:

  1. wahh ! gud luck ye :) nk bg hadiah kt kakak ksygn ea. gud2 ! coz hadiah mmg utk pompuan. hik3 :) TQ

    ReplyDelete
  2. yeah.. my sister memang suka brgan mcm tu :) it will be awesome kalau dpt berikan kat kakak :)

    ReplyDelete
  3. Thank youu so much :) moga ada rezeki di contest ni. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...