Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP



Sudah sangat lama kita tidak bersua,
Macam tidak saling kenal pula kita ini,
Salam perkenalan buat anda semua,
Hari ini saya sertai contest yang ini.

Contest yang teramatlah hebat lagi menarik,
Tajuknya pun tersangat-sangatlah mantap,
Saya sangat pasti akan membuat anda tertarik,
Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP!

Sombong, kedekut dan jugalah dengki,
Janganlah diri kita ini bersikap seperti itu,
Kalau kengkawan saya nak join contest ini,
Sila tekan banner yang awesome di atas itu ;)

Jikalau anda seorang penduduk di Malaysia,
Anda merupakan seseorang yang bertuah,
Kalau nak hadiah, jangan buat ini sia-sia,
Peluang keemasan anda untuk cuba tuah.



Semestinya Miss Lyzeer yang ingin dirinya TERSENTAP!

Miss Lyzeer inginkan dirinya tersentap,
Agarnya blognya ini semakin mantap,
Memberikan faedah kepada semua pihak,
Yang menganjur dan juga yang menyertai.


Kita haruslah berkawan dengan semua,
Tak kira dia suka milo ataupun teh tarik,
Aku mengkritik untuk kebaikan semua,
Dapat pastikan blog Lyzeer lebih menarik.


Tempat Pertama
RM50 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Entry terbaik daripada blog korang akan dijadikan sticky post di blog miss selama 2 minggu
Miss akan komen 10 entry korang

Tempat Kedua
RM30 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang

Tempat Ketiga
RM20 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang

10 hadiah saguhati
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 5 entry korang


Hadiah memang yang dikejar oleh kawan-kawan,
Tetapi ada sesuatu yang lebih penting daripada itu,
Kita sertai ini bagi merapatkan lagi hubungan kawan,
Jikalau boleh, nak juga menjadi sahabat selamanya.


layan lagu ini sambil tersentap semasa 
baca entry ni ye, Miss Lyzeer :) heheee.


Smiley


jeng jeng jeng!

 tiba masanya untuk ..

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws


Sebenarnya aku, Joel Leslie tiada hak untuk mengkritik,
Kerana aku sedar bahawa blogku bukannya sempurna,
Apa salahnya bantu kawan yang nak membuat perubahan,
Lagipun membantu membawa kebaikan kepada aku dan kamu.


Blog Miss Lyzeer memang nice & simple. Untuk meng'WOW'kan lagi blog Miss Lyzeer ...

Yang pertama sekali,
Miss Lyzeer harus menukar

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
 www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
memang warna HITAM tu nampak menarik dan mungkin itu warna kegemaran Miss Lyzeer, seharusnya background tu ditukar. Saya tak menyuruh Miss Lyzeer tukar colour lain sebab itu hak Miss Lyzeer kan mau blog warna hitam. #warnaHITAMpunfeveretSAYA.hehe. Cuma saya rasa patut cari background yang ada corak atau motif dekat dia. Contohnya BLOG PERSONAL saya ni. Background berwarna hitam dan ada corak dekat dia. 
Apa kepentingan background bercorak/bermotif?
  • mencantikkan blog dan menyejukkan mata memandang.
  • pengunjung tidak akan berasa bosan melihat warna hitam yang tiada keistimewaan.
  • kalau background yang bergaris-garis macam Miss tu, dia tak berapa ketara dan secara jujurnya, saya berasa bosan dan hampa dengan background tu :(

Yang kedua,

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

Header blog akan seseorang itu mengunjung blog kita. Ia melambang menjadi 'first impression' bagi setiap orang yang mengunjung blog kita sebab itu yang akan muncul apabila personaliti dan keistimewaan blog Miss Lyzeer. Dengan background Miss yang berwarna hitam dan header pun hitam sekali, ohhh, tak sesuai sangat. Mungkin Miss harus belajar cara buat header yang lebih bagus dari blog ini atau yang ini. Haaa! Boleh juga kalau minta mereka yang berkemahiran untuk tolong buatkan satu untuk Miss. Saya pun minta pertolongan kengkawan untuk buat header blog. Kalau buat sendiri, tak pandai sebab memang saya ni 100% tak reti guna photoshop atau application yang lain-lain. Hurmm, biasanya kalau suruh orang yang buatkan, kita mesti keluarkan sejumlah wang yang tak begitu banyak untuk membayar mereka tu. Tak lupa juga, miss seharusnya menyimpan TAGLINE blog miss. Tagline tu mesti kena mengena/berkait dengan cara berblogging miss. Dengan adanya TAGLINE, wahhhh, terpesona saya ni


ketiga pula,

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

Aikk, kenapa menu bar miss tu macam tiada fungsi jer. 
Kalau miss tak nak bazir ruang, bagus tak perlu adakan menu bar ni. Kalau nak juga, tambah benda-benda yang lain juga .. ni contoh yang bagus --> akuqute.blogspot.com. walaupun tak berapa penuh, ianya ketara dan pasti banyak yang akan menekan pilihan-pilihan yang diberikan di menu bar. Kalau miss rasa benda tu tak wajib, miss boleh buang ke laut jerr! ehh, maksud saya, tak payah diletakkan. hehehe :D
 Seterusnya,
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

Okay, kita semak one by one.

  • tajuk bagi widgets di sidebar - rasanya tajuk dia tak perlu panjang sangat. Kalau macam iklan, kenapa tak tulis 'NUFFNANG' / 'HEARTBEAT' saja. Tak perlu tulis 'aisyhh, tak kan tengok je. klik lerr =)' dan ayat-ayat yang pelik. Tu tak mau. Yang simple, mesti mau! :)
  • font bagi widgets di sidebar - rasanya font tu boleh ditukar kepada yang lebih #cunnGILERR. sebab yang sekarang tu, ermmm, agak memedihkan mata. Pening aku tengok. #pengsannnn!
  • aturan widgets di sidebar - seharusnya pengenalan diri di bahagian paling atas, seterusnya yang penting juga (button follow, iklan, chatbox) diikuti dengan widgets 'perkembangan blog' seperti blog archieve, list entry yang lama-lama .. last sekali tu baru simpan yang kurang diperlukan seperti recent comments, dll.
  • Remove widgets yang tidak berguna - kenapa ada yang bertajuk tetapi macam tidak berguna? Yang 'PENGKIRITIK HEBAT' tu. Ehh, kenapa tajuk saja? O.o''

Terakhir sekali, 

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

Miss harus lebarkan blog miss kerana ruang untuk entry dan widget tak mencukupi.
Pergi DESIGN -> TEMPLATE DESIGNER -> ADJUST WIDTHS
dekat situ, miss adjust kelebaran blog. Ruang untuk sidebar harus dibesarkan sebab ada yang terkeluar dari ruang-ruang tu sebab terlampau besar. Dengan blog dilebarkan, semakin lebarlah juga senyuman di muka pengunjung :) hehehee.

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws


Di jalan raya besar, haruslah berhati-hati,
Bahaya sangat di jalan raya sekarang ini,
Jikalau miss sakit hati atau ambil hati,
Harap dimaafkan budak 14 tahun ini.

SEMOGA DENGAN BEBERAPA KRITIKAN INI, 
MISS DAPAT MEMBUAT 
PERUBAHAN YANG POSITIF
KEPADA BLOG MISS :)


www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

3 comments:

  1. miss dah check penyertaan kamu..lulus, hehe

    good luck ye =)
    nanti miss dtg balik untuk buat penilaian pemenang...

    ReplyDelete
  2. see my blog asap...

    http://misslyzeer.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. jom tgk review alexa korang =p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...