Give Away Sulong by Syahganu


tekan banner kalau nak join :)

due date
7th Feb - 7th Mac

thank youuuu

Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!


tekan banner yooooooo! :)

SPONSORS :


Tarikh Tutup: 6 March 2012

sekian. TERIMA KASIH! :)

Contest ! Win Free Top Up :D


tekan banner kalau nak join ^_^v

contest berakhir pada 12 Feb 2012 :D

jom join cik bunny |  nia lidia | fiqra | amirah

THANK YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

I Luv Dad Giveaway @ lindarosman.com

i love dad

tekan banner kalau nak join ^_^v

Giveaway akan berlangsung bermula harini sampai 18hb Februari. Hadiah berupa sehelai t-sert I Luv Dad for boboy saiz 5t.

1st Giveaway by Atirah Hayati


klik banner kalau nak join :)

jom join cik bunny |  nia lidia | fiqra | amirah

Tarikh tutup pada 04 April 2012  pada pukul 6petang. 05 April 2012 keputusan

Senarai sponsor (LIKE/FOLLOW/ADD)
Herba Tihara | Blogshop |
Nabila Athirah | Blog | Fanpage |
Asyiqin | Blog |
Maya | Blog |
Yanty | Blog |
Norsyafika | Blog |
Athirah | Blog | Fanpage |
Musfirah | Fanpage |
Cik Eiyra | Blog | Fanpage |
Cik Kira | Blog | Fanpage |
Ieysa Alifah | Blog | Fanpage |
Shamimie | Blog | Fanpage |
Mencari Nur Ilahi | Blog | Fanpage |
LoveBag LoveBag | Blogshop | Fanpage |
Shawl Kami |  Facebook |
Heart Inspiration (Boutique) | Blogshop | Fanpage |
Zulaikha | Blog | Fanpage |
Ayda | Blog | Fanpage | Fanpage II |
Ry Azuin | Blog | Blogshop | Fanpage |
Ieqka | Blog |
Hanis Anasa | Blog | Fanpage |
Cik Ross | Blog | Fanpage |
Mazri Khairil | Blog | Fanpage |
Sarah Adi | Blog |
Atiqah | Blog | Fanpage | *New Sponser
Nana Yaakob | Blog | *New Sponser
Iris Raudhah Collection | Blogshop | Fanpage | *New Sponsor
Modern Hijab | Blogshop | Fanpage | *New Sponsor
Darmia | Blog | Fanpage | *New Sponsor
Shaa Aien | Blog | Fanpage | *New Sponsor


thank youuu :)

NEW YEAR GIVEAWAY by RARA NASUHA


tekan banner untuk join ;)

moga-moga saya ada rezeki. Yeahhh! \m/

jom join cik bunny |  nia lidia | fiqra | amirah

UPDATE HADIAH!

Lebih dari lapan hadiah untuk dimenangi
  • Tudung bawal Dian Pelangi (1 pemenang) 
  • Bracelet (1 pemenang)
  • Topup RM5 (2 pemenang)
  • Kpop bookmarks (2 pemenang)
  • Shawl (2 pemenang)
  • Contact lens :The Ariale Series 14.5mm - Black / Brown(1 pemenang)
Hadiah untuk top referral
Necklace (1 pemenang)

Hadiah mungkin akan bertambah jika giveaway ini mendapat sambutan yang menggalakkan. 

NOTES:
  • Pemenang akan dipilih melalui random generator
  • Keputusan adalah muktamad
  • Sekiranya salah satu syarat tidak dilaksanakan, penyertaan automatik terbatal

TARIKH TUTUP GIVEAWAY : 28 FEBRUARI 2012

sekian terima kasih! ^________________^v

Luna Shoppe's Giveaway


Click above banner to join! ^_^v

hope to win one of the awesome prizes! Really hope to win the IKEA Photo Frame so that I can put a pic of me with my friends with it! Yeahh! It will be awesome! If I win the other prizes, there will always friends who will without hesitation accept it! Hehehe. Hopefully luck will be on my side! ^____^

gonna tag nia lidia | fiqra | amirah
Send your URL before 20th Feb 2012 guys~!

THANK YOUUU! 

Contest ZeeFashionSense


Tekan banner kalau nak join :)

harap-harap saya dapat menangi hadiah 
tu untuk rakan saya :) hehe. Amennn

contest akan tamat pada 27/2/2012


Thank youu!

Awesome First Giveaway by Fieka and Lysa


Tekan banner kalau anda dan anda dan anda nak join :D

jom join akak NiaLidia n bro KamilKahar. hehehe :b

DATELINE :

1 February 2012 - 20 March 2012

moga-moga ada rezeki saya di sini :)
kalau menang barangan wanita, banyak kengkawan yg sudi menerimanya. hehe :)

THANK YOUUU :)

Giveaway choco rerama biru


tekan banner kalau nak join v^_^v


JOM TERJAHHH HADIAH MENARIK! ^___________________^


hadiah-hadiahnya :


2 sachet botanical drinks + 1 sachet susu kambing + 1 sachet sphyru coffee
 untuk 3 pemenang

12 pcs chocolate ala-ala cake-pop untuk 1 pemenang

9 pcs chocolate untuk 1 pemenang


crotchet bookmark daisy untuk 1 pemenang

12 pcs chocolate untuk 1 pemenang

Giveaway ini akan berlangsung dari 24 Jan 2012 sehingga 28 Februari 2012

sekian terima kasih :D

CONTEST PERIBAHASA MELAYU by ARRA AHMAD DAN AMALINA

Contest yang seterusnya! ^__^v


tekan banner untuk sertai :)

Pagi dan sejahtera saya ucapkan!
Berdirinya aku di sini kerana tiada kerusi. 
Hahaha. Okay jom kita berpantun!

Encik Amin dan keluarga berpindah,
Mencari rumah, tanpa putus asa,
Peribahasa itu sesuatu yang indah,
Mari kita belajar satu peribahasa.

Hari ini sememangnya panas terik,
Ais dalam peti sejuk pun mentah,
Ada banyak peribahasa menarik,
Apa pula maksud :

Haruslah ada nilai murni yang baik,
Supaya tidak dipukul dengan palang,
Maksudnya ini amatlah TERBAEKKK!,
Ia bermaksud tidak ada yang dapat menghalang!

Memang amat sukarlah hidup ini,
Tiada gunanya untuk kita marajuk,
Saya sangat sukakan peribahasa ini,
Haruslah kita tetap berusaha dan maju!

saya tag :
Contest berakhir pada 9 Feb 2012 jam 8pm


sekian terima kasih! v^_^v

Contest DUIT & MIMPI by YUI & EZA

Salam sejahtera! :) Wooot Woooot! Next contest! ^____________^


sila tekan banner yang comel atas tu kalau nak join :D


saya teka RM145.70

Aku naik ke pentas menerima anugerah,
Anugerah kecemerlangan 7As untuk PMR,
Sijil kecemerlangan kepadaku diserah,
Oleh pengetua yang dihormati semua.

Semoga mimpi ini menjadi kenyataan! 
[25 patah perkataan]

Tarikh tutup CONTEST ni pada 10 Februari 2012.

sekian terima kasih! ^_^v

Kata Kunci Strawberi

Salam sejahtera! Tiba masanya untuk sertai contest yang seterusnya ^__^v


Sila tekan banner dengan penuh perasaan kalau nak join ye :)


Saya teringin ke Het Aardbeienland, Netherlands kerana tempat itu begitu mengagumkan dengan pelbagai keindahan! Sebenarnya Het Aardbeienland adalah taman tema yang boleh dikatakan tercantik di muka bumi ini. Yang paling menarik perhatian saya adalah hakikat bahawa strawberi dapat dijumpai di setiap sudut taman tema ini.  Memang penuh dengan strawberi yang segar lagi sedap untuk dimakan. Strawberi yang segar ditanam di dalam teres, di muzium, di taman-taman, dalam ladang dan dalam rumah hijau. Wahhh, jikalau ayah saya membawa saya ke sana sebagai hadiah hari jadi, memang bersyukurlah saya sebagai anaknya ini. Ia bagaikan impian menjadi nyata! Semestinya kasih sayang antara kami akan bertambah dan semakin bertambah kerana kami dapat menikmati keindahan bumi ini bersama-sama. Senyuman yang termanis akan terukir di wajah kami :)

Tarikh tutup 3 - 9 feb 2012 pada 12.00 tengah malam

Sekian terima kasih :)

Contest Teka & Menang by Meira and Nabila


tekan banner kalau nak join ^_^v

kali ni, nak join contest dari Nabila Medan & Miera :D

main teka-teka ek..
hurmm, berapa bintang tu ek?


saya teka 150 stars! :)
main teka macam tuuu je. hehehe.
harap-harap betul. hehehe

SEKIAN TERIMA KASIH :)

Contest; Saya Sayang Dia By Iera & Nurin


Jom, kita semua sertai contest yang ini,
Boleh menang, tolong aku dipercayai,
Contest yang hebat giler, diriku sertai,
Contest; Saya Sayang Dia By Iera & Nurin

Sombong, kedekut dan juga dengki,
Janganlah diri kita bersikap seperti itu,
Kalau kengkawan saya nak join contest ini,
Sila tekan banner yang awesome di atas itu ;)

 Pergi ke sana, pergi ke sini, ADUH! aku tak larat,
Tolong kau pergi buat sendiri kerja yang itu,
Menjadi follower, salah satu daripada syarat,
Aku pun terus follow blog-blog yang hebat tu!


(FANPAGE PUN DAH DILIKE YERR) ^____^


Hidup kita ini haruslah dinikmati,
Harus senyum, jangan sedih-sedih,
Koleksi gambar telah diterokai,
Inilah dia orang yang paling aku sayang ;)


Yup, merekalah orang yang paling aku sayangkan.


Itulah mereka :)

Tapi, hari ini saya ingin ceritakan tentang



Diriku sayangkan kakakku kerana beliau seperti pengganti ibuku. Ibuku telah pun meninggal dunia 2 tahun yang lebih.  Segala perkerjaan seperti membasuh, memasak dan segala perkerjaan seorang ibu dikerjakan oleh kakakku selepas ibu meninggal. Beliau sememangnya seorang insan yang sangat berjasa kepada keluargaku :')

keistimewaan + biodata beliau 
|
|
|
V


Keistimewaan kakakku, Mildred :

Biodata :
 Smiley

Sekian sahaja entriku kali ini,
Ikhlas dari insan bernama aku,
Hadiah menarik dikejar kini,
Hadiah buat diriku, itulah inginku.

Ucapan sekian terima kasih penutup bicara,
Berharap kalian semua sukakan entri ini,
Telah diri aku cuba pelbagai kaedah dan cara,
Untuk memenangi contest yang menarik kali ini.

TARIKH : 4.2.2012 - 9.2.2012


LOTSA LOVE, joelleslie ;)

What's Your Name Contest


This awesome contest, is a must to join,
The ones that's helding it are awesome,
Come family and friends, come and join,
It's a great oppurtunity, it really sure is!

Giveaway held by Panda & Green Lover, Nisa,
With her beloved partner, Cute Mizzs Ninie,
So if you are interested in joining this contest,
Click the kawaii banner, it's so easy! Yeahh!

Okay, to start it off. Let's hear Rihanna singing 'What's my name'
Hehehehe. Just for entertainment :)

Okay now. We start with the MAIN POINT.

The name given by my parents to me is :


I'm totally grateful for the name given to me as my name has a great meaning.

In Christian, JOEL means God’s Willingness.
Oh, how proud I am to be named Joel. 
May God bless me abundantly always ^___^

For me, Joel means a person who's always trying something new, someone who's actually sociable but always being shy, and someone who just love smiling and laughing like the world belongs to him. YES THIS IS A FACT. Hehehe.


Okay, based on mutiarakasihjb, Joel means #in bm :

J
Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam
pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

O
Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar
mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menganggapnya sombong dan suka
memilih teman.

E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya
periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya
gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

L
Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip
dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja.
Kelemahannya, tidak menepati masa.
Hehehe. I think that's true. Okay, SOME of them. hehehe. 

Actually everyone's name is BEAUTIFUL and HAS GREAT MEANINGS. So be proud of the name given by your parents as they put huge effort to give you a precious name. Life is short so appreciate every single bits of it :')

My name is Joel Leslie Anyie,
I adore it and I appreciate it,
Thank you dad, thank you mom,
For the meaningful name given :')
come and tell what your name means Celine and Yvonne! ;)
Contest period: 3rd February - 9th February 2012(before 11.59 p.m)

BUKAN CALANG CALANG EXPRESS GIVEAWAY!


Tekan banner di atas kalau nak join yeee :)

tag;

3 Februari 2012 Hingga 5 Februari 2012, 11.59 PM

moga-moga rezeki saya di GA ini :D
THANK YOUUUUUUUUUUUU

Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta

Wooohoo! Excitedddd gilerrr ni. Hehehehe :B

Dari Geng fiQ'Ra kami berkenalan,
Semakin hari, semakinlah rapat,
Menyertai contest, menjadi amalan,
Banyak perkara boleh didapat! :)


sila tekan banner kalau nak join ^_^v

Yerrrr, tiba masanya untuk sertai contest pasangan yang paling loving lagi comeyy, KK & NL
Pewittttttt! *saje-saje kacau korang.  Hehehehe :B


Saya pilih tema:



Ungkapan :

     Sahabat ibarat insan terbaik dalam hidupku 
dan sering sejalan denganku dan yang menjag
nama baikku ketika aku hidup atau 
selepas aku meninggal. Dialah yang mewarnai 
hidupkdan membuat aku tersenyum !


Kenapa gambar ini bersesuaian? 
Seperti yang kita tahu, NARUTO ini selalu bersama dengan kawan dia tak kira susah atau senang. Gambar ini semakinlah sesuai kerana ia menunjukkan mereka sedang berjalan bersama-sama sambil tertawa bersama #walaupun Sasuke emo macam biasa :B ^___^

Naruto menjadi pujaan ramai,
Beraksi di dalam televisyen,
Marilah kita ramai-ramai,
Berkawan tanpa bertension :)

Kenapa pilih quote ini?
Quote ini BESAR ertinya untuk saya....

   Sahabat ibarat insan terbaik dalam hidupku 
Ya, sememangnya hidup ini tiada erti tanpa sahabat. Memang kita mempunyai adik-beradik, ibu bapa, dll tetapi seorang sahabat memainkan perana yang penting dalam kehidupan seseorang. Biasanya sahabat menjadi orang pertama yang dapat membantu kita terutamanya berada di tempat seperti sekolah dan tempat kerja. Merekalah yang paling cepat bertindak. Bagi saya, tanpa sahabat, hidup pasti kesunyian dan lebih sukar :)



dan sering sejalan denganku 
Sering sejalan denganku. Ohyeahhh! Seorang sahabat adalah seorang yang boleh dikira membesar dengan kamu. Setiap perkembangan ketahui, setiap perubahan disedari. 

dan yang menjagnama baikku ketika aku hidup atau selepas aku meninggal. 
Ohhhh, ini penting! Seorang itu tidak digelar sebagai sahabat jikalau tidak menjaga nama baik sahabatnya. Itu hipokrit namanya. Dalam persahabatan, kenalah ikhlas. Jikalau seseorang itu menjatuhkan maruah seorang kawan, dia merupakan orang yang mementingkan diri sendiri di mana apabila dalam kesusahan, meminta pertolongan tapi apabila kesenangan, batang hidung pun tak kelihatan.

Dialah yang mewarnai hidupkdan membuat aku tersenyum !
Mewarnai hidupku dengan pelbagai cara. Berseronok dengan saya, bersedih dengan saya. Seorang sahabat yang sentiasa di situ apabila diperlukan mahupun tidak dperlukan. A true friend(s) is someone who we can count on. Setiap hari tersenyum kerana sahabat menceriakan hariku dengan lawak jenaka. ^___^


Untuk siapa Quote tu ditujukan?


Saya tujukan quote ini kepada rakan-rakan saya di sekolah :)


Tu saya bersama 3 orang sahabat saya. Posing LOVE tuuu. Hehehe. Kami memang dari Form 1 dah berkawan. They simply brighten up every day of my life ^___^
Semoga persahabatan kami kekal. Ameeennn :)

Apa pandangan saya tentang Cinta Sejati atau Sahabat Sejati ?



  • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.
  • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.
  • Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.
  • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.
  • Jika dia mendapat sesuatu bantuan daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.
  • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
  • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya.
  • Jika engkau berdiam diri, dia akan menanyakan kesusahan kamu.
  • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu. 
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
SAHABAT YANG SEJATI MEMANG DIPERLUKAN OLEH SETIAP SEORANG INSAN. 


Contest akan dijalankan mulai ,
3 FEBRUARI - 9 FEBRUARI jam 11malam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...