MEI 2012 GIVEAWAY : - 3th Anniversary

- sticky post 31 Mei -


MaMa QaiSaRa a.k.a nunu

Saya ada plan menarik dan kawan saya mesti join,
Pasti memeriahkan hari Rabu yang sangat bosan ini,
Kalau kengkawan Joel yang baik hati hendak join,
Tekan banner yang awesome lagi cun di atas ni ;)



KEPADA MAMA QAISARA SERTA SUAMI :


Your anniversary is a right time
For you two to share the awesome love nation
It's obvious that the two of you
Have quite a deep loving connection!
I, Joel Leslie send a congratulations
And heartfelt wishes too,
For joyful, happiness and love
In everything both of you do 

May both of you forever be one 
strong family who are blessed by God Almighty :)

It takes two special wonderful people,
To make a wonderful strong loving pair.
There's a joy just being around both of you,
A feeling both of you love to share.
  I send an anniversary wish to you two,
For years of joy and pleasure both of you together.
May each and every year keeps getting better,
With those awesome memories to treasure ♥

Even the giveaway banner shows how huge
is your love towards your husband,  MAMA QAISARA  :)
I believe in any condition whatsoever, 
you two will be one strong husband and wife. 


Saya doakan kalian semoga terus bahagia,
Menjadi ibu dan bapa yang sangat berjaya,
Mendidik anak ke arah yang terbaik untuk masa depan mereka,
Dimurahkan rezeki dan gembira sehingga hujung nyawa ♥
Happy Anniversary ! ♥

cake buat Puan Kujie serta suami yang disayangi ->

bermula 7 MEI sehingga 31 MEI 2012.

Random Giveaway by Yana

sticky post 31/5


tekan banner yerr.

Bila tamat contest?Hujung bulan ni iaitu pada 31 May 2012.

1st Give Away By Darwish And Mimie !

sticky post - 31/5/2012


sila tekan banner kalau nak sertai :)

tag ~> cikgu along nidar & kak azatiesayang

Tutup 31/5/2012

moga-moga ada rezeki saya di GA ni. ameeenn. ^____^


LUCKY DRAW RM100

JOM MENANGI RM100!



tekan banner untuk join :)



CLOSING DATE : 31 MAY 2012 @ 11.59 midnight
 2 LUCKY WINNER will be chosen by MR.RANDOM.org 

moga-moga beroleh rezeki.. Ameenn. Boleh belikan hadiah hari jadi untuk abang :)

thank you and have a great day!!

LUCKY DRAW BY WWW.MYADYNA.COM


tekan banner untuk join :)

jom sertai! Hadiah menarik! :D

MAKNANYA LD ni akan berakhir pada 13 JUN 2012 

thank youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Contest Hebat : Happy 13th Birthday Ninie!!


TEKAN BANNER KALAU NAK JOIN ;)
Smiley

Giveaway menarik diriku sertai,
Tajuknya pun memang mewah,
Semua kawan haruslah sertai,
Contest Hebat : Happy 13th Birthday Ninie!! 


Kalau kengkawan ada hati nak join,
Silakan tekan banner yang atas tu,
Lepas tekan banner, you are counted in,
So, apa tunggu lagi? tekanlah banner tu.

Tak terasa pun sudah petang hari,
Nak pergi bermain dengan kawan,
Wahai Mizzs Ninie yang comel,
Semoga kita boleh berkawan rapat :)




Waktu menjalankan hidup, tiada hentinya. 
Diiringi mentari & rembulan, terbit dan tenggelam setiap hari. 
Semua ini telah mengiringi usia Ninie yang sentiasa bertambah, 
dari hari ke hari hingga ke saat ini .. 

Saya disini dengan hati yang PALING ikhlas nak ucapkan  
HAPPY BIRTHDAY kepada Mizzs Ninie :)
Semoga Cik Amirah sentiasa dicurahkan kebaikan dariNya. 
Semoga panjang umur, sihat & bahagia selalu 
dan semua cita-cita dapat dicapai.  

Detik berganti detik, hari berganti hari, 
bulan berganti bulan, tanpa disedari, 
1 tahun telah dilewati (:

Selamat Ulang Tahun saya ucapkan,
Biarpun tak semahal sebutir berlian,
Meskipun tidak sewangi bunga mawar,
Dan tak seindah rangkaian puisi,
Hanya kalimat yang merangkum semuanya,
Dengan doa di setiap kata yang terucap ;)

HAPPPPPPY 13th BIRTHDAY to
Profile picture

 Terima kasih :)

Contest : Saya Sayang Awak


sila tekan banner untuk sertai ^_^v


Jom, kita semua sertai contest yang ini,

Boleh menang, tolong aku dipercayai,
Contest yang hebat giler, diriku sertai,
Contest : Saya Sayang Awak.. ini :)

Sombong, kedekut dan juga dengki,
Janganlah diri kita bersikap seperti itu,
Kalau kengkawan saya nak join contest ini,
Sila tekan banner yang awesome di atas itu ;)


ini adalah quote yang telah berjaya menarik perhatian saya :


sangat hebat erti quote ini *diambil daripada sumber lain* :)

 Smiley

Sekian sahaja entriku kali ini,
Ikhlas dari insan bernama aku,
Hadiah menarik dikejar kini,
Hadiah buat diriku, itulah inginku.

Ucapan sekian terima kasih penutup bicara,
Berharap kalian semua sukakan entri ini,
Telah diri aku cuba pelbagai kaedah dan cara,
Untuk memenangi contest yang menarik kali ini.

Saya tag Kak Fieda, kak Azatiesayang, cikgu alongnidar
Hantarkan borang penyertaan anda sebelum 1 Jun 2012. 

sekian. terima kasih! ^_^v

Second Giveaway - If The Shoe Fits


jom sertai giveaway ini! KLIK BANNER :)

WHO CAN JOIN?
Anyone.

Blogger OR Facebooker.

Anywhere you are.


HOW TO JOIN?
All you need to do is...
Firstly, make a post about this giveaway.
(just copy/share this post on your blog or wall and link to this page)

Secondly, make a mother's day wish to your MOTHER in your own beautiful words. It could be either in ENGLISH orMALAY :).

In the comment box under this post please leave...

Your Name
Your Email
Your Posted Link

PRIZES
A pair of Woman Shoes - Black - Size 9 - Scholl
Little Attic Art's Product

DEADLINE
31st May 2012

WINNER
ONE lucky winner will be picked from 'my list' depending on how your wish have touched my heart. :) 
The winner will be announced on 1 June 2012.

><><><><><><><><><><><><><><><><><

untuk pengetahuan rakan-rakan sekalian, inilah kisah hidup saya...

Pada hari Rabu, 4 Februari 2009, saya dan abang berada di rumah ibu saudara kami. Berasa risau. Sangat resah. Sangat gelisah. Kami memikirkan tentang ibu kami yang telah pun dihantar ke hospital di Kuching, Sarawak untuk menjalankan rawatan di sana. Beliau menghidap penyakit kanser otak. Terdapat tumor di otaknya. Ohh, betapa risaunya kami memikirkan tentang itu. Bagaimanakah hidup kami tanpa beliau di sisi kami ? Siapa yang akan menjaga kami ? Semakin kami fikirkan tentang perkara ini, semakinlah kami risau tentang keadaan ibu kami. Nak telefon, tidak boleh. Sekadar nak tanya khabar .. pun tidak boleh. Kenapa ?! Mummy .. I miss you sooo much.. 

.... ringringringring!..

Telefon berdering dan abang bergegas untuk menjawabnya. Rupa-rupanya, ia MUMMY kami ! Beliau katakan 'Aku sayu nah anih. Meng kelo' kawah laan.' yang bermaksud saya dah sihat sekarang. Kamu orang tak perlu risau lagi. Beliau berkata seolah-olah tahu kami risau tentang keadaannya. Saya dan abang berasa lega sangat-sangat. Terima kasih, ya Tuhan ! Kami pun meneruskan hari tersebut dengan perasaan lega ..

Hari Jumaat pun tiba dalam sekelip mata. Bangun awal pagi untuk pergi ke sekolah. Bersiap sedia andwe're ready to go to school. Setibanya di sekolah, mulalah berkongsi tentang perkara-perkara yang berlainan dengan kawan-kawan. Ada cerita gembira, ada cerita sedih. Sememangnya rutin harian di sekolah ...

Setelah waktu persekolahan tamat, ucapan 'byebye' pun diucapkan dan semua pun balik ke rumah. Setibanya di rumah ibu saudara, saya mula menyiapkan kerja rumah yang diberikan. Ibu saudara saya keluar untuk membeli kuih-muih untuk makan tengah hari. 

Tak lama kemudian, ibu saudara saya pun pulang ...

... # ibu saudara keluar dari kereta sambil menangis ..

'Wahai anak-anakku, kamu orang tabahkanlah hati korang. Be strong and believe in God.' kata ibu saudara kami. 'Kenapa ? Apa yang terjadi ?' tanya kami. 'Mummy korang ..*diam sejenak*.. dah tiada,' jawabnya. 

...  #saya dan abang mula menangis

'OHHHHH TUHAN !! Kenapa Engkau sanggup lakukan semua ini, Tuhan ? Kenapa ibu kami, ya Tuhan ? Tuhan, Kau tak adil !!,' laung kami sambil menangis. 'Jangan cakap macam itu. Tuhan sayang mak korang lebih daripada apa-apa pun. Itu sebab dia telah memanggilnya pulang ke Syurga. Sabar anak-anakku.' tegur ibu saudara kamu.

Diri kami tak percaya dengan kata-kata ibu saudara kami. Kami pun menelefon ayah saya yang berada di Kuching. 'Daddddddy, is it true yang mummy dah meninggal?' tanya kami. 'Sabar anakku, sabar. Tuhan lebih menyayangi mummy korang. Tuhan tak nak lihat mummy korang bersedih di dunia ini. He want her to have a better life. A better life in Heaven' jawab ayah dengan nada yang sedih.

Ohhhh mummy. I miss you soo much :''(


Mummy,
Engkaulah insan yang amat diriku rindukan,
Engkaulah insan yang amat diriku sayangi,
Diriku tak percaya engkau telah meninggal,
Ohh, susahnya hidupku tanpa kehadiranmu.

Mummy,
Aku sedar engkau tiada di samping diriku ini,
Tetapi aku percaya engkau melihat aku dari Syurga,
Sentiasa memimpin diriku sehinggalah aku berjaya,
I love you, I never gonna forget you, I will always miss you.

Mummy,
Aku betul-betul nak membanggakan engkau,
Nak membanggakan engkau dari segi apa-apa pun,
Tak kita pelajaran, kerjaya, sosial dan apa-apa saja,
Asalkan engkau bangga mempunyai anak seperti aku.


I love and miss you, mummy :')

actually there's nothing much I could say for Mother's Day. 
It's all sang in this beautiful song :

I'll be strong mummy. I promise I'll make you proud. Yes, I will! 


><><><><><

hopefully I can win that gorgeous shoes for my loving sister 
who's like a mom to me now ;) Thank you for your love sis! :')

thank youuuu

Random Giveaway By Cik Fie


tekan banner to join :D

it is time to tag kawan-kawan -->
Miss Michelle, Mdm Fieda and Miss Bambam

TARIKH TUTUP : SEHINGGA 200 PESERTA JOIN GA NI .




sekian. TERIMA KASIH! ^__^

1st Giveaway by Nono Lu and Feyras


tekan banner untuk sertai!

Saya tag Kak Fieda, kak Azatiesayang

  • Tarikh mula: 1 Mei 2012  ( tapi aku saja post awal dari tarikh ditetapkan ) Tarikh tutup: 31 Mei 2012 
  • Nama-nama pemenang akan di nyatakan seminggu selepas tarikh tutup. Harap sabar ye.
  • Harap tiada penipuan yer. Pastikan juga korang tinggalkan ID FOLLOWER denganTWITTER supaya senag nak check nanti.
  • Bagi yang tidak menepati syarat, penyertaan akan terbatal secara automatik dan
  • Giveaway  ini akan terbatal secara automatik sekiranya penyertaan kurang daripada 15 orang.
sekian. terima kasih!

1st Dorayaki Giveaway By Ain


tekan banner untuk join ^_^

Saya tag Kak Fieda, kak Azatiesayang.

#Pemenang Ain akan gune khidmat Random.Org @ Undi tangan & Ade top rfrel .
#Tarikh tutup : 27/06/2012 @ Mungkin dipanjang kan .
#GA akan automatik terbatal kalau penyertaan kurang 27 orang .
#Ain akan buat cabutan Untuk 7 3 ORANG SPONSOR BERTUAH , hadiah dari ain sendri oke .

thank youuu (:

My Little Giveaway


Jom sertai giveaway ini! Sila tekan banner ^_^

Saya tag Kak Fieda, kak Azatiesayang, cikgu alongnidar


My Little Giveaway dilanjutkan sehingga 30 Mei 2012.
Keputusan pada 31Mei / 1Jun 2012.



" My Little Giveaway dianjurkan oleh

Miss Jijie 1st Giveaway !!

sila tekan banner untuk join :)

Saya tag Kak 
Fieda, kak Azatiesayang, cikgu alongnidar


FAKTA PENTING !!! *daripada penganjur GA*
  • GA ini akan berlangsung dari 21 Mei 2012 hingga 29 Jun 2012.
  • Pengumuman pemenang 30 Jun 2012.
  • 10++ pemenang akan dicabut oleh Mr Random.org & 1 top refferal akan dipilih oleh saya.
  • Setiap penyertaan akan disemak sendiri oleh saya...


sekian. terima kasih! ^__^

Contest 2 : Kata-Kata indah

contest 2: kata-kata indah


 Sudah sangat lama kita tidak bersua,

Macam tidak saling kenal pula kita ini,
Salam perkenalan buat anda semua,
Hari ini saya sertai giveaway yang ini.

Klik banner di atas untuk sertai ^_^

Contest yang teramatlah hebat dan best lagi menarik,
Teramatlah saya excited, wahh, memang terbaiklah,
Contest yang sepastinya akan membuat anda tertarik,
Contest 2 : Kata-Kata indah -lahhhhhhhhhhhhhhhhh..

Jikalau anda seorang penduduk di Malaysia,
Anda merupakan seseorang yang bertuah,
Kalau nak hadiah, jangan buat ini sia-sia,
Peluang keemasan anda untuk cuba tuah.

Saat yang ditunggukan dengan sabar telahpun tiba,
Marilah kita berusaha agar kumpulan lawan tersungkur,
Kata indah untuk contest ini disusun dengan usaha,
Jikalau Sis Syira sukakan, saya pun bersyukur.. 

kata indahku ~
"setelah menelusuri erti sebenar kehidupan, ia membuat saya sedar bahawa kehidupan ini amat signifikan bukanlah kerana ia merupakan platform membenci dan merosakkan insan yang lain, tetapi untuk mengetahui dan mempelari nilai kehidupan yang begitu menakjubkan agar sentiasa diberkati dan juga jalan ke arah KEHEBATAN!"

 Contest berlangsung dari 19 Mei 2012 hingga 3 June 2012.. 
Saya tag Kak Fieda




sekian. terima kasih ^__^

GA dari akmarwati.com

Tamat:
10 Jun 2012


sila tekan banner untuk sertai :)

Saya tag Kak Fieda, kak Azatiesayang, cikgu alongnidar


Sponsor:
3 x top up RM10 (semua rangkaian)
3 x top up RM5 (semua rangkaian)
3 x hadiah misteri

2. Kedai Kak Siti - Follow & Like
3 x tudung berharga RM49


*tambahan sponsor (7 Mei 2012)*
2 x diskaun 10% Sari

4. Little Hijjaz Wardrobe - Follow & Like
2 x top up RM5 (semua rangkaian)

5. Kedai Cadar Online - Follow & Like
1 x Selimut Baldu Queen Size berharga RM15

10 Mei 2012
6. EkinAshikin - Follow
10 x brooch + baby brooch

7. Qatratun Nada - Follow
1 x RM5 top up (semua rangkaian)

sekian. terima kasih! ^__^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...